• RSS Feed

Nieuwe Groepenset Aanmaken
  

Met behulp van de knop ‘Nieuwe groepenset’ maakt u nieuwe groepen. Onder dit menu zit een uitklapmenu, waarmee u direct een keuze voor een vervolgactie kunt kiezen:

  • Maak groepen, dan handmatig inschrijven: nadat u de groepen binnen de groepenset heeft gedefinieerd, krijgt u de optie om handmatig de groepen in te delen.
  • Maak groepen, dan automatisch inschrijven: nadat u de groepen binnen de groepenset heeft gedefinieerd, kunt u de studenten automatisch over de groepen te verdelen, dit gebeurt dus willekeurig.
  • Maak groepen, dan zelfinschrijving instellen: nadat u de groepen binnen de groepenset heeft gedefinieerd, kunt u de optie activeren waarmee studenten zichzelf in een groep kunnen inschrijven. Deze functie wordt over het algemeen het meest gebruikt. 
  • Maak groepen, later inschrijven: hiermee maakt u alleen de groepen aan en zegt u nog niets over de manier waarop de groepen ingedeeld gaan worden. Indien u nog niet bekend bent met de Group Tool, kunt u het beste voor deze optie kiezen.
  • Importeren vanuit CSV bestand: Als een grote hoeveelheid vooraf bepaalde studenten ingeschreven moeten worden, is het soms handiger dit met een tekstbestand te doen (. Hiervoor kunt u kiezen tussen het formaat CSV, HTML of XLS (Microsoft Excel) Voor meer informatie zie het hoofdstuk “Groepen importeren met een CSV-bestand”.

Nadat u een werkwijze heeft geselecteerd, wordt er een nieuwe pagina geopend waarmee u een nieuwe groepenset en bijbehorende groepen aanmaakt. De volgende gegevens kunt u hier invullen:

  • Name: Hier vult u de naam en een uitgebreide beschrijving van de groepenset in. U kunt tevens aangeven of groepsleden de startpagina van hun groep mogen aanpassen, deze functie is vaak niet beschikbaar.
  • Groups: Hier maakt u de daadwerkelijke groepen binnen de groepenset aan. Kies de basisnaam voor de groepen, vul in hoeveel groepen u wilt aanmaken en wat de maximale grootte voor de groepen is (of 0, voor geen limiet). Voor het maximale aantal tellen alleen student-inschrijvingen. Klik vervolgens op ‘Groepen toevoegen’. 
  • Tools for groups: Definieer welke functionaliteiten binnen de groepen van deze groepenset beschikbaar moeten zijn door deze opties aan te vinken. U kunt dit later altijd weer wijzigen. 
  • Verzenden: Bevestig de aanmaak van de groepenset door te klikken op de knop ‘Verzenden’. Of annuleer de aanmaak door te klikken op annuleren. U zult dan terugkeren naar het startscherm, zonder de wijzigingen op te slaan.