• RSS Feed

Nieuwe Kolom Aanmaken
  

Als een cijferkolom niet automatisch wordt gemaakt (wat het geval is bij het aanmaken van een (ephorus) opdracht), kunt u zelf cijferkolommen maken.  Zo kunt u bijvoorbeeld zelf een cijferkolom maken om de cijfers voor de bijdragen van een student bijhouden.

Stappen:

De belangrijkste stappen voor het aanmaken van een kolom zijn:

 1. Klik op de actiebalk van Grade Center op 'Kolom maken'.
 2. Vul bij 'Kolom naam' de naam van de kolom in. Deze naam wordt gebruikt als de kolomnaam in Grade Center en op de pagina 'Mijn cijfers' van studenten. Als deze naam te lang is om goed te worden weergegeven in Grade Center, kunt u een korte, beschrijvende naam typen in het vak 'Weergavenaam Grade Center'.
 3. Voer desgewenst een beschrijving in. De informatie die u hier invoert, wordt weergegeven aan studenten wanneer ze op de pagina 'Mijn cijfers' op de naam van het item klikken.
 4. Maak een keuze in de vervolgkeuzelijst 'Primaire weergave'. De verschillende opties zijn:
  • Score: er wordt een numeriek cijfer weergegeven in de kolom (dit is de standaardinstelling). 
  • Letter: het cijfer wordt als een letter weergegeven in de kolom. Het omzetten van cijfers in letters gebeurt aan de hand van het standaardcijfertoekenningsschema. 
  • Tekst: er wordt tekst weergegeven in de kolom als u een aangepast cijfertoekenningsschema met tekstwaarden maakt (dit is niet verplicht).
   • Als u deze optie selecteert, kunt u bijvoorbeeld de aanwezigheid van studenten bijhouden. 
  • Percentage: er wordt een percentage weergegeven in de kolom. Een score van 21/30 wordt dan bijvoorbeeld weergegeven als 70%.
  • Voltooid/niet voltooid: als een student een item inlevert, verschijnt er een vinkje ( afbeelding van vinkje ) in de kolom, ongeacht de behaalde score.
 5. Maak desgewenst een keuze in de vervolgkeuzelijst 'Secundaire weergave' (standaardinstelling is geen).

 6. Typ het totale aantal punten in het vak 'Mogelijk aantal punten'. U moet een numerieke waarde invoeren voor dit veld.

 7. Klik op 'Verzenden'.